Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug Objavila: R.P. ]

25. 02. 2019. 19:04 >> 18:43

"OSLOBODITE KITOVE"

Pamela Anderson pisala Putinu

Holivudska glumica Pamela Anderson, uputila je ruskom predsJedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mJesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Andersonova, koja je i članica Savjetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom, prenosi Tass.

U pismu ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

"Pišem vam u vezi 11 orki i 87 beluga, kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprječavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumijem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veločanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku", napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima, razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plijena, a prije tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније