Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

25. 02. 2019. 11:28 >> 10:56
3

BRITANSKI MIROR TVRDI

Albanska mafija preuzela tržište kokaina u VB

Albanska mafija ili "mafija šiptara" preuzela je kontrolu nad tržištem kokaina u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror, i dodaje da se vrijednost tog tržišta procjenjuje na pet milijardi funti.

Ta mafija je polako preuzela tržište u Britaniji, nakon što se veliki broj Albanaca preselio u Britaniju nakon pada komunizma u Albaniji 1990. godine, piše list.

Kako se navodi, sada "zastrašujući kriminalci" kontrolišu skoro cijelo tržište u Velikoj Britaniji, sa kokainom koji je najjeftiniji od 1990. godine, i najčistiji u posljednjih 10 godina.

Do preuzimanja tržišta je došlo tako što je albanska mafija odbacila posrednike i počela direktno da komunicira sa kolumbijskim kartelima, što je omogućilo niže cijene i veću čistoću kokaina na tržištu.

Zbog toga se sada Velika Britanija suočava sa najvećim brojem mladih korisnika kokaina u Evropi.

Miror navodi da je jedan mali zupčanik u tom carstvu, gdje glavnu riječ vodi ozloglašena banda Helbanianc koja vlada dijelom istočnog Londona.

Ova banda je imala čak i svoj Instagram nalog na kome je imala 115.000 pratilaca, a koji je zatvoren u novembru prošle godine.

Portparol Nacionalne agencije za kriminal rekao je listu da albanske kriminalne grupe imaju veliki uticaj na ostale kriminalne organizacije u Velikoj Britaniji i pristup tržištu narkoticima, prije svega kokainom, a povezane su blisko sa grupama preko kojih peru novac i trguju ljudima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније