Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

27. 02. 2019. 13:05 >> 12:51
2

POČEO DRUGI SAMIT

Tramp i Kim se rukovali uz osmjehe

Predsjednik SAD Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong Un rukovali su se, razmijenili osmjehe i malo popričali u hotelu u vijetnamskom gradu Hanoju, na početku njihovog drugog samita.

Oni će u hotelu Sofitel Ledžend Metropol Hanoj imati sastanak od 20 minuta prije nego što počnu, kako je saopštila Bijela kuća, "društvenu večeru".

Tramp je novinarima rekao da se obojica raduju sastanku.

Upitan da li će možda formalno okončati Korejski rat, prekinut 1953. godine, Tramp je odgovorio: "Vidjećemo".

Predsjednik SAD je ranije danas rekao da bi Sjeverna Koreja mogla ekonomski da prosperira kao Vijetnam, ako Pjongjang odustane od težnje da ima nuklearno oružje.

"Vidjećemo šta će biti, ali on (Kim) želi da učini nešto veliko", naveo je Tramp.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je ranije da će Trampu na današnjoj večeri društvo praviti državni sekretar SAD Majk Pompeo i vršilac dužnosti šefa kabineta američkog predsjednika Mik Malvejni.

Uz Kima će biti njegova desna ruka Kim Jong Čol i šef sjevernokorejske diplomatije Ri Jong Ho.

Tramp i Kim su se prvi put sastali u Singapuru 12. juna 2018. godine, kada se Kim obavezao da će raditi na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније