Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

01. 03. 2019. 09:22 >> 08:51

SOLOMONSKA OSTRVA

Nasukani brod ispustio 80 tona nafte

Australijski zvaničnici javljaju da se događa ekološka katastrofa u Pacifiku gdje se nasukao veliki brod i počeo da ispušta naftu blizu lokacije pod zaštitom UNESK-a na Solomonskim ostrvima.

Po ocjeni australijskih zvaničnika, više od 80 tona nafte iscurilo je u more i na obalu te ekološki osjetljive oblasti, a više od 660 tona nafte i dalje se nalazi na brodu koji plovi pod zastavom Hongkonga i koji i dalje ispušta naftu.

Australijski zvaničnici na Solomonskim ostrvima navode danas da snimci napravljeni ove nedjelje pokazuju da je malo učinjeno da se zaustavi curenje nafte iz broda "Solomon Trejder" od kada se nasukao 5. februara.

Brod je iznajmila rudarska kompanija "Bintan majning" (Bintan Mining) na Solomonskim ostrvima da prevozi boksit koji se koristi za proizvodnju aluminijuma. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније