Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

03. 03. 2019. 19:50 >> 19:15
2

SASTANAK S PUTINOM

Netanjahu: Izrael i Rusija imaju isti cilj u Siriji

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da Rusija i Izrael imaju isti cilj u Siriji - povlačenje svih stranih vojnika iz te ratom zahvaćene zemlje.

Govoreći na sjednici vlade o svom prošlonedjeljnom sastanku s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi, Netanjahu je rekao da je Iran bio u fokusu tog razgovora i da su se on i Putin složili o potrebi da se uklone sve strane snage koje su došle u Siriju od početka građanskog rata u toj zemlji 2011.

Diplomatski izvori su prošle nedjelje naveli da se to ne bi odnosilo na Rusiju, koja je imala dio snaga u Siriji i prije građanskog rata.

"Rekao sam nedvosmisleno jasno da Izrael neće dozvoliti iransko vojno utvrđivanje u Siriji i nedvosmisleno jasno da ćemo nastaviti vojno da djelujemo protiv te zemlje", kazao je Netanjahu, prenijeli su izraelski mediji.

Izraelski premijer je naveo i da su se on i Putin složili da se osnuje zajednički tim s drugim učesnicima sukoba radi promovisanja tog cilja. Putin je o toj ideji govorio na konferenciji za novinare u četvrtak, navode izraelski mediji.

"Ideja je da se stvori radno tijelo koje će rukovodinti konačnom normalizacijom (u Siriji) pošto se posljednja legla terorizma poraze, uključujući aktere - prvenstveno Siriju, njeno rukovodstvo i možda opoziciju, druge zemlje u regionu, sve strane umiješane u taj sukob", rekao je izraelski lider.

On je dodao da bi, između ostalog, to obuhvatilo i povlačenje svih oružanih snaga sa sirijske teritorije i punu obnovu sirijske državnosti uz njen nedirnuti teritorijalni integritet.

Netanjahu je naveo i da je Putin odmah prihvatio njegov poziv da prisustvuje otkrivanju spomenika žrtvama opsade Lenjingrada u Drugom svjetskom ratu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније