Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

04. 03. 2019. 09:31   >>  09:00 1

MEDIJI OBJAVILI

Njemačka će oduzimati pasoš borcima Islamske države?

Njemačka namjerava borcima Islamske države da oduzme državljanstvo, prenose njemački mediji.

Plan, oko kojeg su se dogovorili ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer i ministarka pravosuđa Katarina Barlej, predviđa oduzimanje njemačkog pasoša borcima Islamske države iz Njemačke ukoliko posjeduju još neko državljanstvo, ako su punoljetni i ako su učestvovali u borbama.

To tvrde list "Zidojče cajtung", kao televizije NDR i VDR. 

Prema važećem zakonu, već sada je moguće oduzeti njemačko državljanstvo, ako neki Njemac dobrovoljno, bez odobrenja Ministarstva odbrane, odluči da se priključi nekoj stranoj oružanoj formaciji. 

Taj zakon biće dopunjen, tvrde mediji, a sve u vezi sa zahtjevom američkog predsjednika Donalda Trampa da Evropa treba da preuzme više od 800 boraca Islamske države sa starog kontinenta koji se nalaze u zarobljeništvu, kao i da im sudi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније