Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

04. 03. 2019. 10:35   >>  10:02

NA FILIPINIMA

Pokušali da prokrijumčare 1.500 kornjača

Filipinska policija je zaplijenila više od 1.500 živih kornjača raznih vrsta, umotanih u ljepljivu traku na aerodromu u Manili u četiri komada prtljaga, prenosi BBC.

Vlasnik prtljaga nije pronađen, a nadležni pretpostavljaju da se uplašio da ne bude uhvaćen u krijumčarenju divljih životinja, za šta su zaprijećene velike i zatvorske i novčane kazne.

Kornjače koje su pronađene u četiri komada prtljaga su se mogle prodati za više od četiri miliona pezosa (oko 185.000 eura).

Policija navodi kako su vreće s kornjačama ostavljene na aerodromu, nakon što su krijumčari saznali koliko iznosi kazna za nezakonitu trgovinu divljim životinjama. Ukoliko ih uhvate, dobiće kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, te novčanu kaznu do 200.000 pezosa (oko 10.000 eura).

Ukupno je pronađeno 1.529 kornjača različitih vrsta. Među njima je i Sulcata Tortoises koja se nalazi na popisu ugroženih vrsta. Kornjače su pronađene u četiri komada prtljaga koju niko nije preuzeo na aerodromu Ninoj Akvino.

Iz Carine navode kako je kornjače ostavio putnik koji je bio u avionu Filipine Erlajns iz Hong Konga.

Kornjače su predane takozvanoj jedinici za praćenje prometa divljih životinja.

Kornjače se često drže kao egzotični kućni ljubimci. Širom Azije njihovo meso se smatra afrodizijakom, dok se njihove kosti koriste u medicini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније