Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ n1; Objavila: M.M ]

09. 03. 2019. 09:33 >> 08:59
1

VENECUELA

Maduro i Gvaido zovu na proteste

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro i njegov protivnik, lider opozicije Huan Gvaido pozvali su svoje pristalice da danas izađu na ulice i pored haosa u zemlji izazvanog opštim nestankom električne energije.

 

Zbog nestanka struje u petak je skraćeno radno vrijeme, mnogi letovi su otkazani na aerodromima, bolnice su usporeno radile a mnoge prodavnice su opljačkane.

Vlasti i opozicija su jedna drugu optužile za nestanak struje.

"Pozivam narod Venecuele da masovno izađe na ulice protiv uzurpatorskog, korpumpiranom i nesposobnog režima koji nas je uveo u mrak", naveo je na Tviteru Gvaido, samoproglašeni privremeni predsjednik Venecuele kojeg je priznalo oko 50 zemalja.

Sa druge strane, Vlasti su ocijenile da je nestanak struje "namjerna agresija" vlasti koje podržavaju opoziciju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније