Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

10. 03. 2019. 22:36 >> 22:03

ODMAZDA ZA RAKETE

Izraelski avioni gađali mete Hamasa

Izraelski borbeni avioni napali su rano jutros mete Hamasa u pojasu Gaze, uključujuči vojni kompleks na sjeveru i dva broda koji pripadaju toj islamskoj ekstremističkoj organizacji.

Palestinski mediji su izvjestili o nekoliko udara kraj Beit Lahije, na sjeveru i al-Vahe na Sredozemnom moru.

Izveštaja o mogućim žrtvama u tim napadima nije bilo. Prethodilo im je ispaljivanje rakete na region Eškol na jugu Izraela u subotu uveče.

Izraelska vojska je potvrdila da su udari odmazda za tu raketu,te "nastavak terorističkih aktivnosti iz pojasa Gaze, uključujući eksplozivne balone i štetu pričinjenu na bezbjednosnoj infrastrukturi u posljednjih nekoliko dana".

Raketa, ili minobacački projektil, kako navode neki izraelski mediji, je treća ispaljena na Izrael od srijede u vrijeme kada napetost između dvije strane ne popušta.

Palestinci iz pojasa Gaze puštaju balone s eksplozivom i pucaju preko granice uz skoro svakodnevne nerede duž granične ograde u kojima bacaju zapaljive bombe na izraelske vojnike i pokušavaju da oštete ogradu. U napadima iz Gaze nije bilo ranjenih.

U četvrtak je Ministrstvo zdravlja na toj palestinskoj teritoriji, reklo da je jedan tinejdžer ubijen izraelskom vatrom za vrijeme nereda na granici prethodne noći.

U petak je u masovim protestima protiv izraelske i egapatske blokade Gaze održanim 50. put od kraja marta prošle godine, ubijen jedan, a ranjeno više od 40 Palestinaca.

Izrael izvodi udare iz vazduha na svako raketiranje, ispaljivanje minobacačkog projektila i puštanje balona s eksplozivom, obično ciljajući prazne vojne punktove Hamasa koji vlada Gazom.

Egipat i drugi posrednici u posljednjim sedmicama intenzivno rade da izdejstvuju dogovor o prekidu vatre između dvije strane, ali za sada nijesu imali uspjeha. U četvrtak je izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio Hamas da će Izrael odgovoriti oštro u slučaju nastavka nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније