Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

10. 03. 2019. 15:13   >>  14:39

NE ODUSTAJE

Tramp traži dodatnih 8,6 milijardi dolara za zid

Američki predsjednik Donald Tramp, zatražiće sjutra od američkog Kongresa dodatnih 8,6 milijardi dolara za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Za agenciju Rojters ovo su izjavili američki zvaničnici koji su upoznati s tim njegovim zahtevom za budžet u fiskalnoj 2020. godini.

Tramp je obećao izgradnju zida kako bi suzbio ilegalnu imigraciju i trgovinu ljudima i narkoticima.

Zahtjev je šest puta veći od onoga što je Kongres dodijelio za granične projekte u svakoj od prethodne dvije fiskalne godine.

Demokrate, koji se suprotstavljaju gradnji zida, smatrajući ga nepotrebnim i nemoralnim, kontrolišu američki Predstavnički dom, te su mali izgledi da će taj Trampov zahtjev proći u Kongresu.

Bez obzira da li će ga Kongres usvojiti, taj zahtjev mogao bi da pomogne Trampu da uobliči svoje argumente o bezbjednosti granice u predstojećoj trci za predsjedničke izbore 2020. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније