Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

13. 03. 2019. 07:53 >> 07:19
1

IZVJESTILAC EP ZA TURSKU

EU da prekine pregovore sa Erdoganom

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Tursku Kati Piri rekla je na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta da bi EU trebalo da prekine pregovore sa Turskom zbog kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

 

"Ovo ćutanje Savjeta podgrijeva Erdoganov autoritarni režim, kao i razočaranost demokratskih snaga u Turskoj", rekla je holandska poslanica i izvjestilac za Tursku Kati Piri, koja smatra da bi Savjet trebalo da prekine sve pregovore s Erdoganom, prenosi Hina.

Ona je u raspravi istakla da se ljudska prava u Turskoj sve više krše, a da EU nije dovoljno preduzela po tom pitanju.

Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han govorio je o negativnom razvoju u pogledu vladavine prava i ljudskih prava u Turskoj.

Kako je rekao, Turska ignoriše vrijednosti na kojima se temelji EU, ali je dodao da će ta zemlja ostati strateški partner od velike važnosti za EU, i to u području migracija, borbe protiv terorizma i energetike.

"Naša saradnja putem instrumenta za izbjeglice, dobar je primjer uspješne saradnje. EU mora da ostavi 'otvorene kanale' u odnosima prema Turskoj, ali mora da traži od Turske da poštuje ljudska prava", rekao je Han.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније