Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

13. 03. 2019. 11:38 >> 11:05

NORVEŠKA AVIO KOMPANIJA

Zbog prizemljenja aviona tražiće odštetu od Boinga

Niskobudžetna norveška aviokompanija "Norvidžan er šatl" (Norwegian Air Shuttle) koja je prizemljila 18 svojih aviona Boing 737 - maks osam, tražiće finansijsku odštetu od američkog proizvođača ove letjelice, rekao je danas portparol kompanije.

Norvidžan koji je već u teškoj finansijskoj situaciji, otkazao je 19 letova danas, dan poslije odluke da prizemljuje svoje avione tipa Boing 737 - maks osam, isti tip aviona kao onaj koji se srušio u nedjelju u Etiopiji kada je poginulo 157 ljudi.

"Poslaćemo cio račun Boingu. Norvidžan ne treba da bude ekonomski kažnjen zato što potpuno nov avion ne može da leti", rekao je portparol ove treće po veličini niskobudžetne evropske aviokompanije "Lase Sandaker-Nilsen" za ekonomski sajt www.e24.no.

Kompanija je navela da je reorganizovala svoje operacije i prebacila putnike na druge letove poslije odluke o isključenju ovog tipa aviona. Portparol je rekao da su nađena rješenja za većinu putnika i da ostaje samo nekoliko stotina koje još treba riješiti.

Brojne zemlje i aviokompanije širom svijeta zabranile su letove Boinga 737 Maks osam poslije tragedije aviona Etiopan Erlajnsa, druge nesreće istog tipa letjelice u pet mjeseci.

SAD za sada to nijesu uradile, smatrajući da nema razloga da se prizemlje Boinzi 737 maks osam, saopštila je sinoć američka Savezna agencija za avijaciju (FAA).

"Za sada naše ispitivanje ovog predmeta ne pokazuje nikakav problem sa performansom ovog aviona i ne pruža nikakav razlog da se naloži da on ne leti", navela je američka regulatorna agencija FAA u saopštenju. FAA je dodala da druge uprave za civilnu avijaciju nijesu pružile nikakve podatke koji bi opravdale takvu mjeru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније