Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

14. 03. 2019. 22:43 >> 22:09

OKO TRGOVINSKOG SPORA

Odgođen sastanak Trampa i Đipinga

Sastanak između američkog predsjednika Donalda Trampa i kineskog predsjednika Si Đinpinga, o rešavanju tekućeg trgovinskog spora, neće se održati ovog meseca.

Veće su šanse da najranije bude u aprilu, javlja "Blumberg" pozivajući se na neimenovane izvore.

Američki list "Volstrit džornal" je ranije prenio da bi dvojica lidera mogla postići trgovinski sporazum na samitu koji bi mogao da se održi 27. marta. Pregovarači iz obje zemlje već duže vrijeme rade na postizanju dogovora kojim bi se riješio trgovinski spor, podsjeća agencija Rojters.

Tramp je, međutim, izjavio u srijedu, da mu se ne žuri da zaključi trgovinski dogovor sa Kinom, naglasivši da insistira na tome da bilo kakav sporazum mora da sadrži zaštitu intelektualne svojine, što predstavlja glavnu prepreku između dvije strane tokom višemjesečnih pregovora, ocijenjuje CNBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније