Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

14. 03. 2019. 19:45   >>  19:12 2

BRITANSKI PARLAMENT

Traže odlaganje izlaska iz EU

Britanski parlament odlučio je ubjedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predviđenog za 29. mart.

Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi Bi-Bi-Si.

Poslanici su prethodno odbacili sva četiri amandmana povezana s odlaganjem Bregzita - o organizovanju novog referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU, o mogućnosti da se od EU zatraži odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije, ali ne kasnije od 30. juna, o mogućnosti da se poslanicima 20. marta da vrijeme da glasaju o alternativnim opcijama za Bregzit, i o davanju vremena poslanicima da pronađu drugačiji pristup Bregzitu.

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sljedeće nedjelje treći put iznijeti pred parlament sporazum o Bregzitu koji je postigla s EU i da će u slučaju njegovog usvajanja tražiti odlaganje izlaska iz Unije do 30. juna, ili duži rok ako poslanici ponovo odbace taj sporazum.

Zvaničnici EU su ranije naveli da će za odlaganje Bregzita tražiti konkretne razloge.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније