Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1; Objavila: M.M ]

14. 03. 2019. 23:30 >> 23:02
2

OD 1990. DO 2018.

U Poljskoj svještenici seksualno zlostavljali 382 djeteta

Svještenici u Poljskoj seksualno su zlostavljali 382 djece u periodu od 1990. do 2018. godine, pokazalo je istraživanje koje je objavila Katolička crkva u Poljskoj.

"Ovo je posebno bolno i tragično pitanje jer se odnosi na zaređene ljude, koji su posvetili život služenju Crkvi i drugim ljudskim bićima. Oni imaju povjerenje društva, a ono je tako tragično pogaženo", kazao je novinarima nadbiskup Marek Jedraševski.

U izvještaju se navodi da je 198 žrtava bilo mlađe od 15 godina.

Poljska organizacija "Nemojte se bojati", koja pruža pomoć i podršku žrtvama zlostavljanja, objavila je prošlog mjeseca izvještaj koji je, na osnovi medijskih izvještaja od sredine 1950-ih, pokazao da su svještenici u Poljskoj zlostavljali ukupno 384 maloljetnika.

Organizacija je tražila da se formira radna grupa koja će istražiti ovaj problem, da se osigura pristup relevantnim crkvenim dokumentima i da se smijene biskupi koji su prikrivali krivična djela unutar Crkve.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније