Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

17. 03. 2019. 08:19   >>  07:45 2

NIJE IMAO POMAGAČE

Brenton Tarant sam izvršio napad na džamije

Novozelandska policija saopštila je kako vjeruje da je terorista Brenton Tarant (28), koji je izvršio teroristički napad na džamije u Krajstčerču i ubio 50 osoba, djelovao sam, bez pomagača.


Australijanac koji je sebe opisao kao bijelog suprenacistu prenosio je uživo ovaj napad preko Fejsbuka.

Policijski komesar Majk Buš kazao je kako tri osobe koje su uhapšene poslije napada, vjerovatno u isti nijesu bile uključene, piše BBC.

Podsjećamo, u napadima na džamiju Tarant je ubio 50 osoba, a još 50 ljudi je povrijeđeno u najgorem napadu u istoriji Novog Zelanda.

Brojne žrtve terorizma zadržane su u bolnici usljed teških prostrijelnih rana. Četvorogodišnja djevojčica koja je takođe povrijeđena, i dalje je u kritičnom stanju.

Tarant se juče prvi put pojavio na sudu. On ostaje u pritvoru bez mogućnosti plaćanja kaucije, a na sudu će se pojaviti ponovo 5. aprila.

Njemu je izrečena jedna tačka optužnice koja se odnosi na ubistvo, a uskoro će optužnica biti proširena.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније