Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

20. 03. 2019. 09:30   >>  08:58

MAKRON ODLUČAN

Francuska spremna da uloži veto za odlaganje Bregzita

Francuska je spremna da uloži veto na zahtjev Velike Britanije za odlaganje Bregzita u slučaju da London ne ponudi ništa kao alternativu ili da se time ugrožavaju institucije EU, saopšteno je iz kabineta predsjednika Emanuela Makrona.

"To je moguć scenario, ako se ne ispune uslovi za odlaganje Bregzita", rekao je francuski zvaničnik na pitanje o mogućem vetu Pariza.

Dodaje da eventualno odlaganje Bregzita moraju da podrže sve članice bloka, prenosi Rojters.

Makronov savjetnik je dodao da će Francuska razmatrati zahtjev Britanije za odlaganje Bregzita prema dva kriterijuma – da li postoji kredibilan britanski plan ili strategija koja može da dobije podršku većine u Vestminsteru i kakve će to posljedice imati po funkcionisanje institucija EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније