Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

21. 03. 2019. 22:11   >>  21:38

PRIORITET KOMPANIJE

Čeka se uputsvo Boinga o novom softveru

Očekuje se da Boing izda zvanično upustvo avio-prevoznicima da na prizemljene avione "Boing 737 MAX" instaliraju novi softver za kontrolu leta.

Američka Federalna vazduhoplovna administracija, saopštila je da će avio-kompanija "Boing" izdati zvanično upustvo avio-prevoznicima da na prizemljene avione "Boing 737 MAX" instaliraju novi softver za kontrolu leta.

Administracija je saopštila da će recenzija "Boingovog" softvera biti prioritet, kao i trening i sve druge mjere, prenosi Rojters.

Iz "Boinga" je i ranije saopšteno da planiraju da izdaju novu verziju softvera za "737 MAX". Avioni tog modela prizemljeni su širom svijeta, nakon dva pada u kojima su poginuli svi putnici i članovi posade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније