Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 03. 2019. 18:22   >>  17:48

PRIKAZAO I MANIFEST NAPADAČA

Erdogan ponovo prikazao snimak napada na džamije

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponovo je danas na jednom mitingu prikazao video snimak nedavnog napada na dvije džamije na Novom Zelandu, dan uoči dolaska u Tursku šefa diplomatije Novog Zelanda u pokušaju da to spriječi, prenijela je agencija AP.

Erdogan je na predizbornom skupu u Eskisehiru na sjeverozapadu Turske pred lokalne izbore zakazane za 31. mart, na ogromnom ekranu prikazao djelove video snimka koje je napravio sam napadač, Australijanac Brenton Tarant. U napadu u gradu Krajstčerču na Novom Zelandu poginulo je 50 osoba.

Turski predsjednik je već prikazivao djelove snimka na predizbornim skupovima. Na snimku, koji nije najjasniji, vidi se napadač koji puca u vjernike na ulazu u jednu od dvije napadnute džamije.

Erdogan je takođe prikazao i djelove takozvanog "manifesta" napadača objavljenog ranije na internetu kako bi kritikovao opoziciju za koju je rekao da još nije shvatila prijetnje protiv Turske.

Kako je prenijela agencija Frans pres, Erdogan na vlasti od 2003. godine želi da istakne svoje nacionalističke i vjerske pobude pred izbore koji će biti održani u svjetlu ekonomskih teškoća u zemlji.

Erdogan od napada na Novom Zelanadu ponavlja da je na Zapadu u porastu islamofobija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније