Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

23. 03. 2019. 09:45 >> 09:11
1

MILER ZAVRŠIO ISTRAGU

Izvještaj ne tereti Trampa

Specijalni savjetnik Robert Miler dostavio je izvještaj državnom tužiocu Vilijamu Baru o svojoj istrazi o ruskom uplitanju na predsjedničkim izborima 2016. godine, čime je okončana istraga o tome da li je bilo razloga za sumnju na izbor Donalda Trampa na čelo SAD prije skoro dvije godine.

Bar je u pismu liderima Kongresa rekao da može da ih upozna sa "glavnim zaključcima" Milerove istrage već ovog vikenda, što je iznenađujuće brzo, jer se vjerovalo da će se na izvještaj čekati mjesecima.

Visoki zvaničnik Ministarstva pravde izjavio je da Miler neće preporučiti nove optužnice, što je izjava usmjerena na okončanje spekulacija da bi Tramp ili drugi ključni ljudi mogli biti optuženi.

Zvaničnici Ministarstva pravde naglašavaju da je ovim istraga Milera završena i da se njegova kancelarija zatvara.

Advokati predsjednika Donalda Trampa već su pokušavali unaprijed da dobiju potvrdu privilegije izvršnog organa da djelovi izvještaja ostaju tajni.

U očiglednoj potvrdi istrage koju je Tramp nazvao kao "lov na vještice", Bar je rekao da predstavnici Ministarstva pravosuđa nikada nijesu morali da intervenišu kako bi spriječili da Miler preduzme određene korake u istrazi.

Od imenovanja Milera u maju 2017, njegov tim se fokusirao na to kako su ruski operativci pokušavali da utiču na ishod predsjedničke trke 2016. i da li je neko od njih bio povezan sa kampanjom Trampa.

Dok je istraga, koju je nekoliko mjeseci ranije započeo FBI, otkrila dalekosežnu operaciju ruskog uticaja, nije bilo javnih dokaza da je predsjednik ili neko od njegovih pomoćnika u tome imao udjela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније