Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 03. 2019. 20:55 >> 20:19

ŽRTVE I DJECA

Mali: Više od 100 mrtvih u etničkim sukobima

Više od 100 ljudi poginulo je jutros u napadu na selo etničke zajednice Fulani u centralnom dijelu Malija, koji su izveli lovci rivalske etničke zajednice Dogoni, saopštile su lokalne vlasti novi bilans stradalih.

Lokalne vlasti su navele da je "okvirni broj" stradalih 115, pošto su pronađena tijela nestalih, prenosi Frans pres.

Grupa koja predstavlja Fulane navela je da su među stradalima i trudne žene i mala djeca, navodi Asošiejted pres. U napadu na selo Ogosagu ubijen je i njegov starješina i neki od njegovih unuka.

Dogoni optužuju Fulane da podržavaju džihadiste povezane s terorističkim grupama na sjeveru zemlje, dok Fulani optužuju Dogone da podržavaju vojsku Malija u njenim naporima da iskorijeni ekstremizam, navodi AP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније