Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

24. 03. 2019. 11:10 >> 10:34

U VELIKOJ BRITANIJI

Mej pod pritiskom da podnese ostavku

Britanska premijerka Tereza Mej suočena ja sa povećanim pritiskom svoje stranke da podnese ostavku ili da odredi datum za ostavku u cilju obezbjeđivanja podrške za svoj plan Bregzita.

Britanski mediji prenijeli su danas da visoki zvaničnici Konzervativne stranke pozivaju Mej da prizna svoju oslabljenu političku poziciju i podnese ostavku.

Iz Dauning strita nema nagoveštaja da je ostavka blizu, navodi AP.

Premijerka Tereza Mej nagovestila je mogućnost da poslanicima treći put podnese na glasanje sporazum koji su London i Brisel postigli o razlazu dvije strane.

Nekoliko stotina hiljada ljudi okupilo se juče na ulicama Londona, zahtijevajući novi referendum oko izlaska Velike Britanije iz Unije.

Ukoliko parlament prihvati premijerkin sporazum, Bregzit bi počeo 22. maja, a u slučaju odbijanja dogovora, Bregzit bi počeo ranije, 12. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније