Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2019. 23:08 >> 22:34

ZAVRŠENA ISTRAGA

Nema dokaza o vezi između Trampa i Moskve

Američki specijalni tužilac Robert Muler zaključio je poslije dvogodišnje istrage da ne postoje dokazi o dogovoru ili koordinaciji između izbornog štaba Donalda Trampa i Rusije za vrijeme kampanje pred predsjedničke izbore održane krajem 2016. godine, javila je agencija Frans pres.

"Istraga specijalnog tužioca nija utvrdila da je Trampov izborni tim bio povezan u dogovoranju ili koordinisanju sa Rusijom u cilju uticaja te zemlje na američke predsjedničke izbore", rekao je američki ministar pravde Bil Bar u pismu upućenom Kongresu.

Muler je prije dva dana predao Baru konačni izvještaj o 22-mjesečnoj istrazi koja je bacila sijenku na Trampov mandat i rezultirala podizanjem optužnica protiv 34 osobe, od kojih je šest bilo dio Trampovog izbornog štaba, javila je agencija AP.

Iako su detalji izvještaja još nepoznati, okončanje Mulerove istrage bez podizanja dodatnih optužnica dobrodošla je veijst za neke u Trampovom okruženju koji su strahovali da bi novom rundom optužnica moglo da bude obuhvaćeno još predsjednikovih saradnika, uključujući članove njegove porodice.

Tramp: Sramota šta sam sve morao da trpim

Američki predsjednik izjavio je večeras poslije izveštaja specijalnog tužioca da je oslobođen svih optužbi i da je "sramota" šta je morao da trpi tokom istrage o utvrđivanju povezanosti između njegovog izbornog štaba i Rusije, javila je agencija Frans pres.

"Nema povezanosti, nema opstrukcije, potpuno i kompletno sam oslobođen optužbe", naveo je Tramp na Tviteru i dodao da je "iskreno sramota" šta je sve morao da trpi.

Prije Trampa je reagovala Bijela kuća, koja je takođe navela da je američki predsjednik "potpuno oslobošen" svih optužbi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније