Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2019. 09:44 >> 09:10

U HOLANDIJI

Pronađena Pikasova slika ukradena prije 20 godina

Slika Pabla Pikasa, ukradena prije 20 godina sa jahte jednog saudijskog šeika na jugu Francuske, pronađena je zahvaljujući holandskom detektivu Arturu Brandu, prenosi danas Frans pres.

"Portret Dore Mar" ili "Bista žene (Dora Mar)", iz 1938, procjenjuje se na 25 miliona eura.

Brand, koga kolekcionari nazivaju Indijana Džons, sliku slavnog španskog umjetnika pronašao je poslije četvorogodišnje istrage.

Ulje na platnu neimenovani poslovni čovjek dostavio je jednoj osiguravajućoj kući polovinom marta. Slika je bila u crnoj kesi za đubre, umotana u platno.
Čovjek u čijem je vlasništvu bila posljednjih godina tvrdi da nije znao da je riječ o ukradenom djelu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније