Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

27. 03. 2019. 09:37 >> 09:03
1

6 DECENIJA VLASTI

Kina brani svoju politiku na Tibetu

Kineski zvaničnici zaduženi za Tibet, hvalili su razvoj u tom himalajskom regionu tokom 60 godina od gušenja ustanka protiv kineske vlasti.

Viceguverner Norbu Dondrup, govorio je o napretku ekonomije, zdravstvene zaštite i obrazovanja od 1959. godine i napao samoproglašenu tibetansku vladu u egzilu, predvođenu Dalaj Lamom, kao nelegitimnu. Sada 83-ogodišnji Dalaj Lama izbjegao je u Indiju nakon što je ustanak ugušen.

Dondrup je više puta ponovio da novinari treba da odu na Tibet i svojim očima vide uslove u toj provinciji, iako Kina strogo ograničava takva putovanja.

Američki Stejt department je u ponedjeljak objavio izveštaj u kom se navodi da kineska vlada "sistematski sprječava putovanje" na Tibet i tibetanska područja izvan Tibetanskog autonomnog regiona američkih diplomata, zvaničnika, novinara i turista.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније