Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

27. 03. 2019. 19:13 >> 18:37
1

NA TRGU SVETOG PETRA

Papa dozvolio ljubljenje prstena poslije kritika

Papa Franja dozvolio je danas časnim sestrama i sveštenicima da na nedjeljnoj audijenciji na Trgu svetog Petra ljube njegov papski prsten, dva dana poslije kritika zbog video snimka na kojem se vidi kako naglo povlači ruku od vjernika koji pokušavaju da mu poljube prsten.

Neki konzervativni kritičari pape Franje smatraju da on takvim ponašanjem odustaje od crkvene doktrine i dugogodišnje tradicije i osudili su ga zbog toga što je sklanjao ruku od Katolika koji su pokušavali da mu poljube prsten.

Drugi su ukazali da kratak snimak pape kako otima ruku koji je obišao društvene mreže nije dao cjelovitu sliku.

U ponedjeljak, za vrijeme posjete Loretu, poznatom mjestu hodočašća u Italiji, papa Franja je primio vjernike od kojih su se neki rukovali sa njim dok su mu drugi ljubili ruku i saginjali se u gestu poštovanja. On je počeo da otima ruku tek pošto se pozdravio sa velikim brojem ljudi.

U odbranu pape neki su rekli da ga je još čekalo da pozdravi bolesne i da predvodi molitvu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније