Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

27. 03. 2019. 22:47   >>  22:15 1

VELIKO VEĆINOM

Britanski parlament glasao za odlaganje Bregzita

Britanski parlament glasao je ubjedljivom većinom za odlaganje izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU) do 12. aprila ili 22. maja.

Za odlaganje Bregzita, prvobitno predviđenog za 29. mart, večeras je glasao 441 poslanik, a protiv njih 105, prenosi Bi-Bi-Si.

Lideri EU odlučili su prošle nedjelje da Velikoj Britaniji odlože izlazak iz članstva do 12. aprila, ako parlament u Londonu i treći put odbaci postignuti sporazum o Bregzitu, a ako ga usvoji, rok za Bregzit bio bi 22. maj, dan uoči izbora za Evropski parlament.

Britanski parlament do sada je dva puta ubjedljivom većinom odbacio sporazum o Bregzitu koji je premijerka Tereza Mej postigla s Briselom.

Mej je danas izjavila da će se povući sa čela vlade, ako poslanici iz trećeg pokušaja podrže njen sporazum o Bregzitu.

Britanski parlament je večeras glasao i o osam veoma različitih opcija za Bregzit, a rezultati još nijesu objavljeni. Vlada je obećala da će razmotriti rezultate tog glasanja, ali i navela da neće biti obavezna da ih slijedi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније