Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

01. 04. 2019. 07:45   >>  07:10

ZBOG IZVJEŠTAVANJA

Alžirske vlasti protjerale novinara Rojtersa

Alžirske vlasti protjerale su novinara agencije Rojters Tareka Amaru, nakon što je uhapšen zbog izvještavanja sa demonstracija protiv predsjednika Alžira.

Amara, državljanin Tunisa, priveden je u subotu nakon što je, kako se navodi, zvanični izvor negirao izvještaj Rojtersa u kojem se navodi da je oko milion ljudi učestvovalo u antivladinom maršu 29. marta kada su Alžirci od Buteflike i njegovog užeg kruga tražili da podnesu ostavku.

Rojters navodi da nije mogao da stupi u kontakt sa zvaničnicima u ministarstvima spoljnih poslova i komunikacije u vezi sa hapšenjem Amara.

Portparol britanske agencije je rekao da Rojters stoji iza izvještaja svog novinara.

"Zabrinuti smo zbog tretmana alžirskih vlasti prema novinaru Tareku Amari i tražimo dodatne informacije. Izvještavanje Amara sa protesta u Alžiru bilo je fer i uravnoteženo", kazao je portparol Rojtersa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније