Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

02. 04. 2019. 22:10   >>  22:08 2

MEJ PORUČILA

Tražiću od EU dodatno odlaganje Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da će Velika Britanija tražiti od Brisela dodatno odlaganje Bregzita u nadi da će uspjeti da obezbijedi podršku parlamenta za sporazum o razlazu s Evropskom unijom.

Poslije sedmočasovne sjednice vlade, Mej je rekla da želi da razgovora sa liderom opozicionih laburista Džeremijem Korbinom kako bi usaglasili plan za buduće odnose sa EU, prenosi Bi-Bi-Si.

Mej je navela da će njen sporazum o razlazu s EU, koji je britanski parlament tri puta odbacio, ostati dio dogovora.

Mej je kazala da želi da odlaganje Bregzita bude "što je moguće kraće", i da do izlaska Velike Britanije iz EU dođe prije 22. maja, kako ta zemlja ne bi morala da učestvuje na izborima za Evropski parlament.

Evropska unija je Velikoj Britaniji dala rok do 12. aprila da predloži plan za Bregzit, koji Brisel mora da prihvati, ili da napusti taj blok bez dogovora.

Velika Britanija je prvobitno trebalo da napusti EU 29. marta, ali je Brisel pristao na kratko odlaganje Bregzita, kada je postalo jasno da parlament u Londonu neće usvojiti sporazum o razlazu do tog datuma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније