Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 04. 2019. 16:42 >> 16:47

20 PRIVEDENIH

"Žuti prsluci" ponovo na ulicama

U Francuskoj danas su počeli protesti građanskog pokreta "Žuti prsluci", a u Parizu je privedeno 20 osoba, prenijeli su tamošnji mediji.

U Parizu se prijavljena dva skupa u djelovima grada gdje su dozvoljeni protesti, pošto zabrana važi u aveniji Jelisejskih polja i u blizini predsjedničke palate.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Ruanu na zapadu Francuske gdje su izbili sitni incidenti, prenio je list "20 minuta". Skupovi su tokom dana predviđeni i u Lilu, Lionu, Dižonu, Nici, Nantu i Monpeljeu. Pokret održava proteste 21. subotu zaredom pod sloganom "Čin 21 - Za poresku, socijalnu i ekološku pravdu".

Prošle subote se okupilo oko 33.700 ljudi, od kojih 4.000 u Parizu, što je manje u odnosu na prethodnu subotu.

Apolitički pokret "Žuti prsluci" protestuje od 17. novembra protiv opšte politike predsjednika Emanuela Makrona. Protesti čiji broj svake subote varira, ne jenjavaju uprkos ustupcima vlasti i Makronovoj velikoj nacionalnoj debati koju je pokrenuo da bi riješio krizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније