Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 04. 2019. 23:37   >>  23:36

ŽRTVE I DJECA

Jemen: 13 mrtvih u eksploziji

Trinaest osoba, među kojima i sedmoro djece, poginulo je danas u velikoj ekspoziji u skladištu u prijestonici Jemena Sani, koju kontrolišu pobunjenici od 2014, saopštili su medicinski zvaničnici.

Huti, pobinjenici koje podržava Iran, saopštili su da je eksplozija u skladištu posljedica avio napada.

Državna novinska agencija, koja je smještena u Adenu, kao i međunarodno priznata jemenska vlada, saopštila je da su u tom skladištu pobunjenici držali oružje.

Medicinski zvaničnici su saopštili da je u toj eksploziji ranjeno više od 110 osoba kao i da je oštećena obližnja škola.

Oni su dali te izjave pod uslovom anonimnosti, jer nemaju ovlašćenja da razgovaraju sa novinarima.

U jemenskom sukobu šiitski pobunjenici, koje podržava Iran, ratuju protiv međunarodno priznate vlade Jemena, koja ima podršku arapske koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније