Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

08. 04. 2019. 10:44   >>  10:44

U POLJSKOJ

Učitelji u generalnom štrajku

Učitelji u Poljskoj stupili su danas u generalni štrajk sa zahtjevom da im se poveća zarada pošto su razgovori sa vladom propali.

Štrajk učitelja u školama i vaspitača u vrtićima započeo je danas bez navođenja koliko dugo će trajati, prenijela je agencija AP.

To je prvi štrajk takve vrste širom Poljske od 1993. godine.

Većina škola je zatvorena, nakon što su u nedjelju uveče propali razgovori sindikata i vlade, jedino je mali sindikat Solidarnost prihvatio vladine predloge i njegovi članovi nijesu u štrajku.

Štrajk se odvija u osjetljivom trenutku uoči ključnih ispita u osnovnim i srednjim školama i nekoliko sedmica pred izbore za Evropski parlament, veoma važnih za poljsku vladu, navela je američka agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније