Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

08. 04. 2019. 22:45 >> 22:45

ZA ČISTIJI VAZDUH

U dijelu Londona taksa za stara vozila

U centru Londona od danas se naplaćuje nova taksa za korišćenje starih vozila u dijelu grada sa ultra niskim emisijama štetnih gasova, takozvani Ulez.

Od oktobra 2021. zona Ulez, koja je tek određena, proširiće se na cio grad London.

Vozači vozila na benzin proizvedenih prije 2006. i dizel prije 2015. treba da plate 12,50 funti (14,50 eura) na dan da bi ušli u tu zonu. Cijena za kamione i autobuse je 100 funti na dan za kretanje po toj novoj ekološki zaštićenoj zoni.

"Radi se o smanjenju emisija toksičnih gasova da bi vazduh u Londonu bio zdraviji za milione ljudi", napisao je na Tviteru Sadik Kan, gradonačelnik Londona, grada koji važi za jednog od najzagađenijih u Evropi.

Nova taksa zamijeniće takozvanu toksičnu taksu, uvedenu u oktobru 2017. godine, a dodaje se na taksu za saobraćajnu gužvu od 11,50 funti (13,40 eura) koju od 2003. plaćaju vozila koja se kreću centrom Londona od 7.00 do 18.00 od ponedeljka do petka.

Saobraćajnu taksu uveo je bivši laburistički gradonačelnik Ken Livingston u borbi protiv saobraćajnih gužvi u glavnom gradu Britanije.

Kazna za neplaćanje nove ekološke takse je 160 funti za automobile, a može biti i do 1.000 funti za kamione.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније