Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

09. 04. 2019. 09:45   >>  09:44 2

JOŠ JEDNA TRAMPOVA ODLUKA

Smijenjen šef tajne službe SAD

Predsjednik SAD Donald Tramp smijenio je šefa tajne službe SAD Rendolfa Alesa, a na tom mjestu zamijeniće ga pripadnik te službe Džejms Mari, saopštila je Bijela kuća.

Smjena Alesa objavljena je samo dan nakon ostavke sekretarke za unutrašnju bezbjednost Kirsten Nilsen, a zbog pritiska oko situacije na američko-meksičkoj granici, prenosi BBC.

U saopštenju, Bijela kuća je navela da Ales odlazi, ali nije precizirala da li ga je Tramp otpustio.

"Rendolf Teks Ales je uradio sjajan posao u agenciji u prethodne dvije godine i predsjednik mu je zahvalan na više od 40 godina služenja državi", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Senders.

Kako se navodi, Ales je bio direktno odgovoran Kirsten Nilsen, a kako prenosi američki CBS, od njega je traženo još prije 10 dana da napusti službu.

Ipak, prošle sedmice Tramp je izjavio da ne može biti srećniji radom tajne službe.

Pretpostavlja se da bi podsekretarka za unutrašnju bezbjednost Kler Grejdi mogla automatski da bude postavljena za sekretarku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније