Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

09. 04. 2019. 23:45 >> 23:44
2

ODBIJEN ZAHTJEV ERDOGANOVE PARTIJE

Nema novog prebrojavanja glasova

Izborna komisija Turske odbila je zahtjev vladajuće Stranke pravde i razvoja da se ponovi brojanje svih glasova prikupljenih u trci za gradonačelnika Istanbula.

Član Izborne komisije Redžep Ozel, saopštio je da je Komisija odobrila prebrojavanje glasova na 51 biralištu u Istanbulu, prenosi AP.

Stranka pravde i razvoja, predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, pretrpjela je, kako navodi AP, težak poraz na lokalnim izborima u Turskoj, u glavnom gradu Ankari i najvećem turskom gradu Istanbulu.

Stranka pravde i razvoja zatražila je ponovno prebrojavanje glasova, a kao razlog navodi da je na izborima bilo neregularnosti.

Opozicija Turske kritikovala je ovaj zahtjev, rekavši da je to plan da se ponove izbori.

Erdogan brani zahtjev svoje Stranka pravde i razvoja za ponovno brojanje svih glasova u Istanbulu, i tvrdi da su neregularnosti nanijele štetu skoro cijelom prebrojavanju glasova na nedavno održanim izborima u toj zemlji.

U više oblasti u Istanbulu se ponovo broje nevažeći glasački listići, ali Erdoganova stranka sada traži da se svi glasovi ponovo izbroje, prenio je AP.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније