Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

10. 04. 2019. 07:47 >> 07:48

NOVA ODLUKA U UAE

U Emiratima zabranjeno korišćenje Skajpa

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zabranili su Skajp, saopštila je kompanija u vlasništvu Majkrosofta.

"Skrenuta nam je pažnja da su naš vebsajt i usluge blokirali pružaoci internet usluga u Ujedinjenim Arapskim Emiratma. To znači da nećete biti u stanju da koristite Skajp u toj zemlji", saopšteno je iz Skajpa na njihovom vebsajtu.

"Radimo na ponovnom osposobljavanju Skajpa", dodaje kompanija.

"Tako je frustrirajuće da je Skajp zabranjen u UAE. Kako ćemo obavljati intervjue i sastanke? To je u suprotnosti s ciljevima globalnih vizija", piše kolumnista Sultan Al Kasemi iz Vijeća bliskoistočnih studija.

U reakciji na savjet građanima UAE da koriste druge komunikacijske platforme koje zahtijevaju virtualnu privatnu mrežu (VPN), Kasemi ih je pozvao da poštuju zakone UAE, iz straha od reakcije vlasti.

"Ne ohrabrujem na bilo šta čime se zaobilazi zakon. Želim da vlasti to zakonski omoguće. Ne želim da bilo ko krši zakon", napisao je Kasemi, koji živi u SAD.

Pozivi korištenjem Eplovog "FaceTimea" takođe su godinama nelegalni u UAE, prenosi Anadolu Agency.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније