Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

10. 04. 2019. 19:35 >> 19:42

ZBOG ANEKSIJE

Ishod izraelskih izbora plaši Palestince

Savjetnik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, Ahmed Maždalani, izjavio je da ishod izbora u Izraelu podstiče strahovanje Palestinaca od izraelske aneksije dijelova Zapadne obale.

Još uvijek nepotpuni nezvanični rezultati, nagovijestili su da će Benjamin Netanjahu peti put biti premijer, uz očekivanu podršku nacionalističkih i ultraortodoksnih vjerskih partija.

Netanjahu je uoči izbora, očito u nastojanju da privuče deničarsku bazu, najavio aneksiju jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali u kojima živi oko 400.000 jevrejskih naseljenika.

Taj potez bi mogao da pokopa posljednje nade za stvaranje nezavisne Palestine. Maždalani je najavio da će Plaestinci tražiti pomoć međunarodne zajednice da blokira planove o aneksiji.

On je rekao da ishod izbora znači podsticaj za ekstremne desničare u izraelskoj politici. Palestinski zvaničnik Saeb Erekat, ocijenio je ranije da su Izraelci glasali da se održi status kvo.

"Oni žele da njihova okupacija bude beskonačna", rekao je Erekat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније