Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Sputnjik, objavila B.B. ]

12. 04. 2019. 14:06   >>  14:07 2

HAKERI ANONIMUSA PRIJETE

Osvetiće se Britancima zbog hapšenja Asanža

Hakeri "Anonimusa" su zatražili da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, odmah oslobodi i zaprijetili osvetom britanskom establišmentu zbog hapšenja.

"Oslobodite Asanža ili ćete platiti", navodi se u saopštenju objavljenom na portalu "Anonews".

U saopštenju se navodi da je osnivač "Vikiliksa" svake godine od 2010. predlagan za Nobelovu nagradu za mir, dok su o njegovom slučaju pisali svi svjetski mediji.

"Vole ga u cijelom svijetu, posebno oni koji su dovoljno pametni da vide kroz propagandu koja opravdava spoljnu politiku SAD i njihovih saveznika", navodi se u saopštenju.

Osnivač "Vikiliksa" je 2010. godine u Švedskoj bio optužen za seksualne prestupe, koje je on negirao. Švedski sud je raspisao međunarodnu potjernicu za njim, nakon čega je Asanž bio uhapšen u Londonu, ali je ubrzo bio pušten uz kauciju.

Slučaj protiv njega u Švedskoj zatvoren je 2017. godine, ali je nakon vijesti o hapšenju Asanža švedsko Tužilaštvo saopštilo da razmatra mogućnost obnavljanja istrage. Asanž i njegove pristalice su strahovali da će ga Švedska deportovati u SAD, gdje bi mogao da bude osuđen na 35 godina zatvora ili na smrtnu kaznu zbog objavljivanja tajnih dokumenata Stejt departmenta SAD. Osnivač "Vikiliksa" negira sve optužnice i tvrdi da su one politički motivisane.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније