Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 04. 2019. 20:11   >>  20:11

VOJSKA PROŠLOST

Putin bi da ukine obaveznu vojsku

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da će prije ili kasnije poziv na vojnu službu postati prošlost.

 

Šef ruske države smatra da je profesionalna vojska potrebna zbog usložnjavanja vojne tehnike i zadataka koji stoje pred njom.

Ipak, predsjednik Rusije je primijetio da neke države nisu prešle u potpunosti na profesionalnu vojsku, jer vojnici uvijek imaju zadatke koji ne zahtjevaju velike kvalifikacije, javlja "Sputnjik".

Odgovarajući na pitanje jednog od učesnika sastanka da li je predviđeno odlaganje poziva za vojsku za mlade stručnjake koji rade u kosmičkoj sferi, Putin je podsjetio da Ministarstvo odbrane ima naučne čete i specijalne centre u kojima mogu služiti, bez gubitka kvalifikacija. Šef ruske države je kazao da na takve dužnosti dolazi pet ljudi na jedno mjesto.

Na kraju je Putin podsjetio da je vojni rok u Rusiji sada minimalan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније