Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 04. 2019. 19:17 >> 19:17

KOD LONDONA

Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nalazi se u zatvoru Belmarš na jugoistoku Londona, objavili su danas pravosudni izvori.

Belmarš je zatvor A kategorije sa visokim stepenom obezbjeđenja koji može da primi 910 zatvorenika. Neki zatvorenici su ranije izazivali veliku medijsku pažnju.

Britanski mediji su ranije danas pominjali da je Asanž u zatvoru Vandsvort, na jugozapadu Londona, gdje je već bio devet dana 2010. godine.

Londonska policija juče je uhapsila Asanža na osnovu naloga SAD za njegovo izručenje i zbog kršenja uslova kaucije u Velikoj Britaniji. Ekvador je prethodno oduzeo azilantski status Asanžu, navodeći kao razlog njegova "kršenja međunarodnih konvencija i dnevnih protokola".

Asanž se 2012. sklonio u ekvadorsku ambasadu u Londonu kako bi izbjegao da bude izručen Švedskoj zbog optužbe za seksualni napad, koja je u međuvremenu odbačena. On je ostao u ambasadi, strahujući da bi mogao da bude izručen SAD, koje ga traže zbog objavljivanja desetina hiljada tajnih vladinih dokumenata putem Vikiliksa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније