Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

13. 04. 2019. 10:04 >> 10:05
3

POMPEO

"Kina finansiranjem Madura produžava krizu u Venecueli"

Državni sekretar SAD-a Majk Pompeo tvrdi da Kina produžava krizu u Venecueli finansiranjem vlade predsjednika Nikolasa Madura.

AP navodi da je Pompeo to kazao juče, na početku turneje po četiri države Latinske Amerike koju je počeo u Čileu, gdje se sastao s predsjednikom Sebastijanom Pinerom kako bi razgovarali o američko-kineskom trgovinskom ratu i venecuelanskoj krizi.

"Kina je finansijskom podrškom Madurovom režimu ubrzala i produžila krizu u toj zemlji", rekao je Pompeo.

Šef Stejt departmenta je iznio tvrdnju da je Kina u Venecueli investirala više od 60 milijardi dolara "bez ikakvih obaveza".

"Nije nikakvo iznenađenje to što je Maduro koristio ovaj novac za plaćanje pristalica, gušenje prodemokratskih aktivista i finansiranje socijalnih programa koji nemaju efekta. Mislim da je to lekcija, lekcija koju svi moramo da naučimo: Kina i ostali licemjerno traže da ne bude intervenisanja u unutrašnje stvari Venecuele. A njihove finansijske intervencije omogućile su uništavanje te zemlje", kazao je Pompeo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније