Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 04. 2019. 22:46   >>  22:45

NAKON KRITIKA

Mun pozvao Kima na četvrti sastanak

Južnokorejski predsjednik Mun Džae-in, rekao je da je spreman za četvrti sastanak sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, kako bi pomogao da se održe nuklearni pregovori SAD-a i Sjeverne Koreje.

Munova izjava dolazi nakon što je Kim tokom vikenda iznio do sada najžešću kritiku diplomatske uloge Južne Koreje i optužio Seul da se ponaša kao "prenametljivi posrednik", zahtijevajući pritom da se Južna Koreja udalji od Vašingtona kako bi snažnije podržala stavove Pjongjanga.

Južnokorejski predsjednik se prošle godine tri puta sastao sa Kimom i takođe je posredovao u otpočinjanju razgovora Vašingtona i Pjongjanga, poslije napetosti zbog sjevernokorejskog nuklearnog i raketnog programa kao i verbalnog rata Kima i američkog predsjednika Donalda Trampa.

Neuspjeh februarskog samita Trampa i Kima, doveo je u sumnju Munovu ulogu kao diplomatskog pokretača.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније