Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

15. 04. 2019. 11:57 >> 11:56

U GRČKOJ NOVI TALAS MIGRANATA

Obalska straža spasila 42 migranta

Obalska straža Grčke spasila je 42 migranta bez dokumenata i prebacila ih u kamp na ostvru Samos, prenosi grčki list "Katimerini", napominjući da su premašeni smještajni kapaciteti prihvatnih centara.

Samos je postao sve privlačnije odredište za migrante posljednjih mjeseci, zbog čega su premašeni svi kapaciteti glavnog prihvatnog centra u blizini luke Vati.

Spaseni migranti stigli su na gumenom čamcu iz Turske.

Sa Samosa su juče u Pirej prebačene 494 izbjeglice u sklopu inicijative da se rasterete kampovi na ostrvima.

Prošle nedjelje Ministarstvo za migracije Grčke odobrilo je otvaranje novog prijemnog centra nedaleko od Vatija.

Novi migrantski talas koji se intenzivira i zbog boljih vremenskih uslova nedavno su komentarisali i ministri unutrašnjih poslova i odbrane Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski i Radmila Šekerinska.

Prema njihovim riječima, makedonske granice, koje obezbjeđuje makedonska vojska i policija u saradnji sa policijskim pripadnicima iz zemalja Evropske unije, su bezbjedne, ali je vanredno stanje na južnoj granici države i dalje na snazi kao odgovor u slučaju neočekivanih situacija.

Prošle nedjelje grupa migranata stigla je u blizinu migrantskog logora Dijavata nedaleko od granice sa Sjevernom Makedonijom, podstaknuti izvještajima na društvenim mrežama o mogućnostima organizovanog prelaza sjeverozapadne kopnene granice Grčke sa Albanijom početkom aprila.

Grčki ministar za migracije Dimitris Vicas apelovao je na migrante da se vrate u prihvatne centre, ističući da je "laž da će granica biti otvorena".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније