Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2013. 18:35   >>  18:42 1

SOVJETSKA TEHNOLOGIJA

Poljska: Rusija odgovorna za sirijski hemijski arsenal

Ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Šikorski izjavio je danas da je Rusija odgovorna za sirijsko hemijsko oružje i da bi mogla da iskoristi svoj uticaj na tok sukoba u toj zemlji.

"Rusija uporno ističe da je protiv upotrebe hemijskog oružja, ali znamo da sirijski arsenal datira iz vremena SSSR. To je sovjetska tehnologija", rekao je Šikorski novinarima, prenio je AFP.

 

 

"Mislim da, kada bi Rusija rekla da će obezbijediti kontrolu nad sirijskim arsenalom hemijskog oružja, to moglo uticati na razvoj situacije".

SAD i njihove saveznice, poput Francuske, zalažu se za vojnu intervenciju protiv sirijskog režima, koji optužuju da je upotrijebio otrovni gas na obodu Damaska.

Moskva, s druge strane, upozorava da bi bilo kakva vojna akcija bez odobrenja UN nanijela težak udarac svjetskom poretku i da najvjerovatnije ne bi donijela stabilnost i mir u Siriju i na Bliski istok.

Rusija je u više navrata zaprijetila da će uložiti veto u Savjetu bezbjednosti UN kako bi spriječila akciju protiv sirijskog režima.

Poljski premijer Donald Tusk rekao je u srijedu da Poljska neće učestvovati u eventualnoj vojnoj intervenciji.

"Nijesam uvjeren da bi oružani napad zaustavio zločine", kazao je Tusk.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније