Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

16. 04. 2019. 12:42 >> 12:42

PROTESTI U LONDONU

Uhapšeno 113 ekoloških aktivista

Britanska policija uhapsila je 113 aktivista za promjenu klime koji su blokirali glavne mostove i raskrsnice u centralnom Londonu, izazivajući zastoj saobraćaja.

Londonska policija je saopštila da je uhapšeno ukupno 113 osoba, većina zbog kršenja zakona o javnom redu i opstrukcije autoputa, prenio je Rojters.

Proteste je organizovala klimatska grupa "Ekstinšen rebelion", koja je juče blokirala centralne djelove Londona, a pojedini su ostali tokom noći da bi protestovali i danas.

"Ekstinkšen rebelion" su skrenuli pažnju na sebe prije dvije nedjelje, kada su se njihovi članovi skinuli u donji veš na galeriji u parlamentu tokom debate o Bregzitu.

Oni zahtijevaju od vlade da proglasi klimatsku i ekološku kriznu sitaciju i smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte na nulu do 2025. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније