Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 04. 2019. 14:00 >> 14:01
1

HOLANDSKI POSLANICI ZATRAŽILI

Albancima uvesti vize, kriminal u porastu

Četiri holandska poslanika inicirala su da se ukine privremeni bezvizni režim putovanja za albanske državljane u Šengen zoni, a u sklopu borbe protiv organizivanog kriminala.

Prijedlog je usvojen u parlamentu Holandije 11. aprila, nakon čega će od holandske vlade tražiti da predloži Evropskoj komisiji da pokrene proceduru "vanredne kočnice", koja omogućava suspenziju bezviznih putovanja, prenosi sajt schengenvisainfo.co.

Tokom rasprave u parlamentu poslanici su naveli da je došlo do porasta kriminalnih aktivnosti albanske mafije u Holandiji i da te kriminalne organizacije zloupotrebljavaju mogućnost putovanja po Evropi bez viza.

Predlog su inicirali poslanici Hrišćansko-demokratske, Liberalno-konzervativne stranke, Socijalističke stranke i Hrišćanske unije.

Mjera "vanredna kočnica" predviđena je Uredbom EK 1289/2013 i dozvoljava suspenziju bezviznog režima za državljane trećih zemalja u određenim prilikama, koje se smatraju "vanrednim situacijama", a može biti uvedena većinom glasova članova Evropske komisije.

U januaru 2018. godine Francuska je prijetila da će uvesti vizni režim Albancima, nakon što je godinu dana prije toga primila 7.630 zahtjeva za azil od Albanaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније