Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 04. 2019. 19:57   >>  19:58

PROTESTI U LONDONU

Demonstrant se zalijepio za voz

Jedan muškarac zalijepio se danas za voz u poslovnom kvartu Kanari varf u istočnom Londonu, u znak protesta zbog klimatskih promjena.

On se, naime, rukom zalijepio za staklo vagona super lijepkom, objavio je britanski "Metro".

Učesnici protesta, muškarac i žena, aktivisti grupe "Pobuna protiv izumiranja" (XR) rekli su da se radi o mirnom protestu, a dok je žena nosila transparent koji se odnosi na klimatske promjene, muškarac u jakni se zalijepio za voz, prenosi Dejli star.

Zbog bojazni da bi aktivisti mogli da ometaju rad, na stanicama podzemne željeznice isključen je besplatni internet.

Inače, aktivisti XR su najavili da će se zalijepiti za vozove kako bi obustavili njihov rad, a "sve sa ciljem da skrenu pažnju na štetu koju je čovječanstvo učinilo životu na zemlji".

"To je pitanje života i smrti, bez obzira da li živite u Tajpeiju, Melburnu, Mumbaiju", navodi se u saopštenju te grupe.

Ovaj incident samo je jedan u nizu organizovanih u protekla tri dana, tokom kojih je u Londonu uhapšeno skoro 300 aktivista.

Protesti su, inače, doveli do zatvaranja puteva, gužvi u saobraćaju i ozbiljnih ometanja saobraćaja i poslovanja, što je pogodilo oko pola miliona građana.

Aktivisti XR protestuju ispred britanskog Parlamenta, mosta Vaterlo, i drugih važnih gradskih punktova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније