Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2013. 21:26 >> 21:28

MILITARIZACIJA

Na ulice Bogote izlazi vojska

Predsjednik Kolumbije Huan Manuel Santos naredio je vojsci da patrolira ulicama prijestonice pošto su u neredima prethodne noći poginula dva čovjeka.

Santos je rekao da je naredio "militarizaciju" Bogote kako bi se uspostavio normalan život.

 

 

Sinoć je izbilo nasilje pošto je oko 30.000 studenata i drugih demonstranata protestovalo u znak podrške 10-dnevnom protestu seljaka. Okolnosti pogibije dva muškarca, stara 18 i 24 godine, u dva grada zapadno od Bogote još nijesu razjašnjene.

Santos nije naveo koliko će vojnika biti na ulicama Bogote u kojoj je stacionirano više od 14.000 pripadnika vojske.

Gradski zvaničnici su saopštili da će policija i dalje biti nadležna za održavanje reda, kao i da neće biti suspendovane slobode građana.

Mladi demonstratni su sinoć kamenicama gađali policiju koja je uzvratila suzavcem. Najmanje dvije osobe su poginule u ovim neredima koji predstavljaju najveće nasilje na ulicama od marta 2112. kada su izbili protesti zbog gradskog prevoza.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније