Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2013. 23:07 >> 23:07
2

HEMIJSKI NAPAD

Anadolija: Napad izvršila Asadova 155. raketna brigada

Napad hemijskim oružjem izvela 155. raketna brigada, 51., 52., 577., 578., 579. i 1097. raketne jedinice te jedinica tehničke podrške

Agencija Anadolija došla je u posjed dokumentacije s detaljnom listom jedinica Sirijske vojske koje su učestvovale u hemijskom napadu u predgrađu Damaska.

 

 

Prema navedenim dokumentima do kojih je došao reporter agencije Anadolija, hemijski napad u Siriji izvršen je 21. augusta 2013. godine oko 2.45 sati od strane sirijske armije, u naseljima Zamelka u Istočnoj i Zapadnoj Goti i u naseljima između Duma-Hrasta.

Napad hemijskim oružjem je izvela 155. raketna brigada, 51., 52., 577., 578., 579. i 1097. raketne jedinice te jedinica tehničke podrške.

Također, dokumenti koje posjeduje agencije Anadolija pokazuju da su hemijski napadi sirijske vojske izvršeni istovremeno iz dva različita centra.

U vezi s napadima poznato je sljedeće: "Napad je izvršila 155. raketna brigada koja se nalazi u mjestu Kuteyfe, 35 kilometara udaljenom od glavnog grada Sirije Damaska, i jedinice iz sastava 4. oklopne divizije locirane na planini Kasyun, sa oko 15-20 raketa sa hemijskom bojevom glavom”.

“U napadu u Kuteyfi korištene su rakete FROG-7/Luna i/ili M600, a u napadu iz Kaysuna korištene su 220 milimetarske rakete domena 15-70 kilometara”, navodi se u dokumentima.

Isto tako, u navedenim dokumentima je naznačeno da je napad na Kuteyfe izvršen s udaljenosti od 30 kilometara, a napad u Kasyunu sa udaljenosti od 10 kilometara.

Inače, agencija Anadolija je otkrila i da se 52. i 577. raketna jedinica nalaze u kasarnama u El-Kuteyfi.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније