Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 04. 2019. 19:12   >>  19:13

"ZAKAZALA" PROGNOZA

Akropolj ponovo otvoren za posjetioce

Grčke vlasti su ponovo otvorile atinski Akropolj za posjetioce poslije današnjeg privremenog zatvaranja zbog najavljenog nevremena, dan pošto je grom udario u taj drevni spomenik i povrijedio četvoro ljudi.

Ministarstvo kulture je saopštilo da je Akropolj otvoren pošto se nije obistinila vremenska prognoza koja je predvidjela nevrijeme.

Dvije turistkinje i dva čuvara juče su lakše povrijeđeni kada je grom udario u najpoznatiji drevni spomenik u Grčkoj.

Ministarstvo je navelo da je pogođen gromobran koji je odvojen od mermernih zdanja starih oko 2.500 godina i da je grom razbio prozore dvije obližnje zgrade u kojima su bili čuvari.

Nije pogođen nijedan od spomenika, među kojima se nalaze čuveni Partenon i Erehtejon koji datiraju iz petog vijeka prije nove ere.

Akropolj, antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini, nalazi se na spisku svjetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO).

To mjesto svake godine posjeti oko 3,15 miliona ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније